dijous, 24 de maig del 2012

Manifest UPCenlluita



Davant d’aquest marc de retallades indiscriminades que està patint la universitat pública en general i la UPC en concret, la comunitat de la UPC s’oposa frontalment a, en primer lloc, les mesures anunciades pel Ministre d’Educació, Cultura i Esports i, en segon lloc, al conjunt de retallades que porta aplicant l’equip rectoral de la UPC mitjançant el Pla de Viabilitat i els Pressupostos de 2012. Respecte al primer punt volem manifestar:

  • El nostre contundent desacord amb l’increment de preus públics a la universitat, que farà més difícil l’accés a l’educació superior.
  • La nostra oposició a l’augment de penalitzacions als repetidors sense que s’hagin analitzat les causes ni s’hagin estudiat alternatives que no comportin discriminacions de tipus econòmic.
  • La insuficiència manifesta del sistema de beques actual pels estudiants universitaris, que s’accentua a Catalunya on el cost de viure és més elevat.

En referència a les actuacions de l’equip rectoral de la UPC volem denunciar:

  •  La complicitat amb la que s’estan assumint aquestes mesures i retallades, incloent acomiadaments i no renovacions de contractes de gran quantitat de PAS i PDI.
  • La manca de diàleg amb l’estudiantat i altres col·lectius universitaris.
  • L’estructura de poder acumulada al voltant de la figura del rector que desdemocratitza la universitat, i els elevats sous que es destinen a aquests càrrecs.

És per tot això que comencem unes jornades de mobilitzacions, diàleg i reflexió sobre cap a on va la universitat pública en general i la UPC en concret. Després de veure com s’aprovaven uns polèmics estatuts per la mínima i com el rector convocava als mossos d’esquadra per les manifestacions de treballadors i estudiants durant el consell de govern on s’havien d’aprovar mesures que incloïen acomiadaments, demanem que l’equip rectoral:

  • Mostri una contundent oposició a les retallades que venen de la Generalitat, es declari insubmís i lideri la oposició a les polítiques d’austeritat que estan acabant amb la universitat pública.
  • Obri un diàleg amb portaveus dels diferents col·lectius afectats pel Pla de Viabilitat i trobar una solució de major consens per totes les parts.
  • Dimiteixi en bloc si no es veu amb forces suficients de complir els punts anteriors; ja que la feina d’un rector no és gestionar, sinó decidir i defensar als agents de la comunitat universitària amb aquestes decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada