dijous, 24 de maig de 2012

Comunicat AntropologiaUB


COMUNICAT DE VAGA INDEFINIDA
VAGA INDEFINIDA DELS ESTUDIANTS DE PRIMER CURS DE GRAU D’ANTROPOLOGIA A1 DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA, CONTRA LA PRIVATITZACIÓ I CONSEQÜENT PRECARIETAT DE L’EDUCACIÓ UNIVERSITÀRIA


Nosaltres, estudiants de primer curs d’Antropologia, alarmades per la manifesta dificultat de moltes companyes a l’hora de fer front al pagament de la matrícula el curs vinent, i convençud
es de la fractura social que això provocarà, considerem que ha arribat el moment de fer un pas endavant en les nostres reivindicacions.

L’augment del 66% sobre el preu d’aquest curs en les taxes universitàries; les retallades de 10.000 milions d’euros en educació i sanitat; els acomiadaments de professorat, PAS i PDI; la massificació d’alumnes a les aules i l’eliminació de la segona convocatòria i el Pla de Governança 2015. Tot això són només exemples concrets de la progressiva precarietat del sistema educatiu i de la pèrdua continuada dels drets i la sobirania de totes nosaltres.

Creiem que l’actual govern, cegat per la doctrina neoliberal privatitzadora i recolzada per una majoria parlamentària i no social, retalla els serveis bàsics i intoxica el sistema públic mitjançant l’interés privat.
L’actual conjuntura econòmica s’utilitza com a mitjà de justificació d’aquestes decisions, i no obstant, alhora assistim al naufragi d’entitats financeres que són rescatades amb diners públics. Ens preguntem si aquests directius, als qui no se’ls aplica la reforma laboral sinó que se’ls recompensa, no estaran finançant de manera opaca els partits polítics siguin del color que siguin - la resposta és obvia, i més amb els exemples de Bankia i Abertis-. Ens preguntem, també, per què han de ser aquests mateixos els que financin (de forma interessada) el sistema universitari.

L’augment del finançament privat de la Universitat és una greu amenaça contra la transmissió de coneixement plural i de qualitat. L’ànim de lucre de les entitats privades no pot dirigir la lògica educativa. En cas contrari, la contribució social de la Universitat com espai de cohesió i de creació de persones amb esperit crític, serà aniquilada.

El nostre objectiu és, per tant, unir-nos a la vaga indefinida, iniciada ja per altres facultat, amb la intenció de paralitzar el sistema públic d’ensenyament universitari.


Juntes podem!Estudiants de primer curs del Grau d’Antropologia Social i Cultural A1
Universitat de Barcelona
23 de maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada