dimarts, 9 d’abril de 2013

#SETMANA de REFLEXIÓ

Ha començat la setmana de reflexió acordada per la Junta d'Escola (mes informació sobre que és la Junta a: http://www.etsab.upc.edu/web/frame.htm?i=2&m=escuela&c=escuela) en la qual es substitueix l'activitat docent (classes, avaluacions i entregues) per activitats de reflexió, on tots els col·lectius de l'ETSAB hi col·laborin a partir de les assembles, comissions i grups de treball que s'han definit el dilluns 8.

Ara tenim temps, i no entregues i mes entregues, que siguin l'excusa per tancar-nos a treballar i no donar la nostra veu en tots els actes que estan organitzats.

No podem oblidar que la setmana de reflexió és com una mosta de suport a la VAGA d'estudiants de la ETSAB que començava també el dilluns 8 d'abril, acordada per votació el passat 18 de març desprès de diversos dies d'assemblees informatives i de debats oberts a tothom.
Avui, dilluns 18 de març del 2012 els estudiants, després de debatre i aprovar els termes en una Assemblea pública celebrada al Hall de la ETSAB han votat i aprovat convocar la vaga indefinida amb les següents condicions:
_1. Exigim la dimissió del director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona Ferran Sagarra i la convocatòria d'eleccions a la direcció de l'Escola.
_2. S'exigeix la dissolució de la comissió formada per Ferran Sagarra, Victor Seguí, J. Bosch, J. Bernardo Mariño i l'inici d'un procés transparent de debat i diàleg que compti amb la participació de tots els col·lectius de les escoles.
_3. Impugnar el "Consell de govern de la UPC" celebrat el passat divendres 15 d març.
_4. Exigir la dimissió del rector de la UPC Antoni Giró.
_Convidem a tots els col·lectius de l'escola i la universitat a que es sumin a la vaga

Es la 2a votació d'estudiants amb més participació en la història de l'ETSAB, 694 vots. La primera va ser amb 888 vots el 26 de maig del 2012, per l'acord de no tancar les actes en contra d'una forta pujada del preu de la matrícula pel següent curs.


Ha sigut un dia organitzatiu, per tal de ser operatius durant aquesta setmana, en la que s'esperà la participació de tots els col·lectius. Tant per treballar documents interns de gran importància per l'escola i l'arquitectura del futur com és el Pla Director, com per anar a buscar recolzament a altres universitats i lluites per aconseguir les demandes més generals sobre una UNIVERSITAT PÚBLICA enfront les polítiques actuals.Els grups de treball són per debatre i redactar els punts de l'índex de nou Pla director de l'ETSAB englovant les opinions de tots.

Les comissions són per organitzar el funcionament de la setmana i la seva visualització interna com externa.

ALTRES informacions a destacar

- La Junta d'escola de l'ETSAB va acordar el passat 4 d'abril els següents punts:
1. Informació i consideracions del director: denuncia del conveni UPC-Generalitat.
2. Demanda d'informació regular al director de l'ETSAB sobre els temes importants que afecten a l'escola.
3. Demanda d'informació econòmica a la UPC sobre costos i inversions per centres i departaments.
4. Retirada de l'acord del Consell de Govern UPC sobre el document "Anàlisi del model d'universitat: estructura organitzativa i oferta d'estudis".
5. Retirada dels acords de la UPC sobre el pressupost.
6. Retirada dels acords de la UPC sobre acomiadaments de PAS i PDI.
7. Rebutjar qualsevol reducció del nombre d'alumnes d'entrada a les ETSA.
8. Petició de cessament del vicerector d'infraestructures i coordinador de la ponència del CIC, nomenant un altre professor/a representatiu/va.
9. Petició de dimissió del Rector i l'equip de direcció de la UPC.
- Recordem que teniu tota la documentació dels esdeveniments dels últims dies a:
http://dedab.etsab.upc.edu/transparencia

- Seguiu-nos al twitter i facebook per estar més actualitzats del dia a dia i passeu-vos tots a participar a l'ETSAB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada